Hero
×
Ga terug naar het overzicht

6 aanbevelingen voor sterkere teksten

In deze blog nemen we je mee in de wereld van commerciële teksten. Goede teksten helpen je bezoekers over te gaan tot actie. Sales begint al op het eerste moment dat je (potentiële) klant met jou in aanraking komt. Laat zien wat ze nodig hebben, en nodig altijd uit tot actie. In deze blog vind je handige tips om steeds betere teksten te schrijven.

Dit noemt men ook wel: Klinkende taal

– Lve

Deze 6 tips helpen je klanten om de keuzes te maken die ze dichterbij rendement brengen.

1. Begin met het belangrijkste.

De lezers van jouw teksten hebben de aandachtspanne van een klein kind. Het is belangrijk om direct (in je koptekst) de aandacht te trekken. Wanneer het niet duidelijk of te ingewikkeld is, ben je je bezoeker kwijt. misschien niet fysiek, maar ze haken mentaal al af.

Voor Google is dit ook nog is interessant. Mensen zoeken steeds meer in zinnen, dus schrijf jij die pakkende zin waar mensen mee zoeken? Dan is de kans groot dat Google je hiervoor beloont.

2. Wees Actief.

Je kunt actief en passief schrijven. Veel mensen schrijven passief, dit betekent dat je al snel verkleint of waarde achterhoudt. Maar juist de actieve schrijver ziet zijn conversie omhoogvliegen. Enthousiasmeer, nodig mensen uit. Zorg ervoor dat je de klant net zo enthousiast bereikt als dat je zou doen wanneer je aan tafel zou zitten bij je ideale klant!

TIPS

 • Schrijf actief, enthousiasmerend & nodig mensen uit.
 • Vermijd overbodige hulpwerkwoorden.
 • stop met twijfelen. geen verkleinwoorden of halve oplossingen meer.
 • Gebruik eenvoudige zinnen. WE geven vaak teveel weg waardoor men ons kwijtraakt.

Een mooi voorbeeld dat ik vond:

Passief: Wij streven ernaar al onze klanten een rendement van minimaal 20% te bieden.

Actief: Wij garanderen onze klanten minimaal 17% rendement!
(geen twijfel. Dit helpt).

Vermijd verkleiningen en twijfel;

 • Je zou kunnen,
 • Wij kunnen dit eigenlijk..
 • Wellicht wil je,
 • We proberen zo goed mogelijk,
 • We denken dat…
 • Wij streven ernaar,
 • Wij hopen er op deze manier

Verkleinend en vertwijfeld schrijven laten je lezer twijfelen. Schrijf je teksten kort, bondig en zeker van je zaak.

Omarm je expertise en kennis.

Jij hebt in huis wat jouw klanten willen.

Vraag je je af hoe mijn adviesbureau je hierbij kan helpen?

3. Weet wie er leest

Schrijf je teksten altijd met je ideale klant in het achterhoofd. Wie is dit, waarom leest hij/zij? Waar is deze persoon naar opzoek? Dit betekent wanneer je dit nog niet scherp hebt dat er werk aan de winkel is. Het klinkt heel groot, maar zo moeilijk is het niet. Heb je ooit je doelgroep bepaald? Hoe beter wij zicht hebben op wie we willen bereiken, hoe beter onze content voor deze specifieke doelgroep wordt.

Vertel in je tekst wat je ook zou zeggen in je sales meeting.

Wij zeggen ook wel: Verras, verbind en converteer.

4. Keep it stupid simple

Schrijf korte stukken met heldere titels. Op deze manier kan je klant je pagina scannen en lezen wat relevant is. Google vind dit ook fijn. Had je er al aan gedacht om bovenaan je artikel kort te benoemen langs welke stations je komt? Zo kunnen je klanten direct vinden waar ze naar op zoek zijn.

5. Jip & Janneke

Wat hebben zij er nou weer mee te maken?! Gebruik geen vakjargon. Voor ons vak-idioten is het makkelijk wat agile, lean&mean termen in een stuk tekst te gebruiken. Dit ziet er natuurlijk mooi uit maar draaien vaak om de zaak heen en missen het doel. Gewoon duidelijk simpel Nederlands is altijd de winnaar. Ken je de website: ishetb1 van Loo van Eck al? Briljante website om jou te helpen uit ingewikkelde teksten te blijven.

6. Ken je piramide

Tijdens het schrijven willen we maar al te graag alle kennis delen die we hebben en komen we helemaal onderaan onze mailtjes, teksten en offertes toe aan wat er echt toe doet. Hiermee gaan we volledig voorbij aan de behoefte van de lezer. die wil namelijk éérst weten waarom hij of zij aan het lezen is. de context volgt dan wel.

Er is nog veel meer te vertellen over tekst, het waarom we schrijven en wat dit tot gevolg heeft. Zin om een keer over te bomen? laat het me weten!


Nog meer weten over beter schrijven? Dit zijn bronnen die geraadpleegd zijn bij dit artikel : Klinkendetaal.nl www.loovaneck.nl, www.ishetb1.nl, sterkinmedia.nl, www.frankwatching.com

Ga terug naar het overzicht

Waarom zoek jij een fotograaf?

Als fotograaf is het mijn taak om ervoor te zorgen dat mensen bij je willen kopen. Ik maak het niet aantrekkelijker dan het is, maar zorg ervoor dat gezien wordt wat gezien moet worden. Namelijk wat jou bijzonder maakt. Dat is namelijk de reden dat mensen bij je aanhaken… je kent het wel: Mensen kopen bij mensen.

Zoek jij goede foto’s die voor je gaan werken? Vraag dan een gratis telefonisch consult aan.

Neem contact op

Bedrijfsfotograaf Gertjan Van Ginkel

Over Gertjan van Ginkel

Ik geloof dat ieder mens gezien, gehoord en geliefd wil zijn. In de praktijk zie ik dat er veel mensen zijn die zichzelf die kans niet geven. Als identity professional is het mijn missie jouw ware identiteit te onthullen door middel van fotografie. Ik geloof dat wanneer de maskers afgaan, we de mensen zijn die we willen zijn en mensen aanspreken die we aan willen spreken. Dat we onszelf gaan leren waarderen en een mooiere maatschappij vormen die meer de moeite waard is en draait om verbinding en echtheid.

Ik wil meer weten

Een greep uit onze partners

FrieslandCampina
Logo Natuurmonumenten
SalesCultuur
Logo AVH
IVE Communicatie
Logo Enercon
Logo CDA
Logo Groot Nieuws Radio
Logo Youth for Christ
Logo EO
Logo webvriend