gertjan van ginkel identiteits adviseur
×
Ga terug naar het overzicht

Waarom Gertjan van Ginkel van meerwaarde is voor jouw onderneming

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom Gertjan van Ginkel als fotograaf en adviseur van meerwaarde is, Maar dan zouden we een hele lange blog krijgen. Dit delen we maar even op.

1. Inhoud versus het perfecte plaatje

Wie kent het niet: “het perfecte plaatje”

Bekijk ze hier

Iedereen zou een foto moeten kunnen maken tegenwoordig. En voor een groot deel is dit ook waar! Het gebeurt ook regelmatig dat ik klanten help om zelf foto’s te maken. Zeker wanneer het over repeterend werk gaat als het fotograferen van auto’s die de verkoop in gaan of productfoto’s die iedere week vernieuwd moeten worden.

Ik onderscheid mij als fotograaf niet alleen hierin. Juist door mijn klant te willen kennen en begrijpen loop ik vaak een stuk voor. Doordat ik echt de tijd neem om jouw onderneming te begrijpen komen we tot “het perfecte plaatje” van jouw onderneming. Laten zien wat echt gezien moet worden.

Dit is de reden dat ik altijd een bakkie doe met mijn klanten vooraf. Dit noem ik de Identity sessie.

Waarom? Omdat ik hier samen met jou naar de identiteit van jouw onderneming kijk om daar vervolgens een passend beeld bij te kunnen bedenken wat jouw ideale klant aanspreekt. Want we kunnen wel denken dat de klant met foto A overtuigd wordt voor de juiste keuze, maar misschien is juist foto B wel wat er nodig is om hem/haar lange termijn aan jouw product of dienst te verbinden.

Ook is fotografie misschien niet altijd de oplossing, dan voel ik mij verplicht met jou te kijken naar wat wél de oplossing is!

Natuurlijk is het meestal niet zo zwart-wit en dat is juist de reden dat ik eerst even wil zitten om samen de beste oplossing te bedenken. Je snapt natuurlijk wel dat een vacature campagne wat anders nodig heeft dan het showcasen van een showroom.

Ik ben altijd beschikbaar om even telefonisch met je mee te denken. Bel me vooral voor een gratis consult. Daar kan je alleen maar slimmer van worden!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

2. Fotografie snel opgepakt en snel opgeleverd

Natuurlijk wil ik de inhoud induiken maar dat betekent niet dat een deadline in het geding komt. Maar dat betekent niet dat ik niet laag kan vliegen wanneer dit nodig is. Van de week omschreef een klant nog:

Ik verbaasde me over de hoeveelheid werk

wat jij kan verzetten in één dag

Relatie uit veenendaal

Binnen mijn bedrijf probeer ik altijd een doorlooptijd van 2 á 3 weken te hanteren. Hierdoor houd ik altijd ruimte over voor klanten die toch met spoedaanvragen komen zoals portretfotografie, bedrijfsfotografie, projectfotografie etcetera. Het wil ook nog wel eens gebeuren dat een onderneming een website heeft laten bouwen en dat er voor de livegang gevraagd wordt naar fotografie.

Wanneer die niet aanwezig is maar de website wel live moet dan kiezen we vaak voor een 2 luik. Dan gaan we 2 dagen(of dagdelen) op stap voor de bedrijfsfotografie zodat je met spoed al een eerste set foto’s hebt om live te gaan. tijdens de 2e dag gaan we er dan voor om alles op de foto te zetten zoals dat nodig is.

Toevallig een spoedje?

3. Heldere tarieven

Als fotograaf is mijn ervaring dat mijn klanten het waarderen dat ze altijd weten waar zij aan toe zijn en wat ze ervoor krijgen. daarom werk ik met vaste tarieven die ik on the spot kan neerleggen wanneer die vraag er is. Geen gedoe met achteraf kosten of auteursrechten . Wanneer jij betaald voor je foto’s zijn ze volledig van jou.

4. “One of the guys” bedrijfsfotografie

Wanneer je niet mooi op de foto staat ligt dat aan de fotograaf

Gertjan van ginkel

Ik geloof dat iedereen mooi op de foto kan. Het ligt niet aan het model als een foto niet mooi is, maar dit is wel vaak wat ik meekrijg van mijn modellen. “er is geen fotograaf die een mooie foto van mij kan maken, dus het zal wel aan mij liggen” Of: “Ik ben niet fotogeniek”

Heel vaak heeft dit te maken met 2 factoren Tijd en aandacht. Aan de factor tijd kan ik niet altijd wat doen omdat we nou eenmaal onder tijdsdruk werken. Maar wanneer ik de tijd krijg…..

portretfotografie Gertjan van Ginkel

Één van mijn grootste kwaliteiten is dat ik heel snel verbind met C-level costumers evenals de werkvloer. Dit maakt dat ik op één dag bij de CFO van Friesland Campina kan fotograferen en 3 uur later op een boerderij in zeewolde in gesprek ben met een boer. Voor mij bestaat er ook niet echt een groot verschil. We zijn allemaal mensen met een verhaal, allemaal mensen met talenten en kennis. Ik ben om één of andere reden altijd erg nieuwsgierig naar die verhalen want ons mens maakt. Wat je ook op de bank hebt, Welke auto je ook rijdt of wat voor werk je ook doet. Er is altijd iets wat ik niet kan of wat ik interessant vind. Zo heb ik altijd in no-time de verbinding die nodig is om mensen op hun gemakt op de foto te krijgen.

5. White label bedrijfsfotograaf wanneer gewenst

Er bestaan ook klanten die mij graag invliegen als “one of their own” Hierdoor krijgt mijn klant een sterker imago vanwege de ‘eigen’ fotograaf die invliegt en heb ik een leuke uitdaging om onder een andere pet te bewegen.

Ga terug naar het overzicht

Waarom zoek jij een fotograaf?

Als fotograaf is het mijn taak om ervoor te zorgen dat mensen bij je willen kopen. Ik maak het niet aantrekkelijker dan het is, maar zorg ervoor dat gezien wordt wat gezien moet worden. Namelijk wat jou bijzonder maakt. Dat is namelijk de reden dat mensen bij je aanhaken… je kent het wel: Mensen kopen bij mensen.

Zoek jij goede foto’s die voor je gaan werken? Vraag dan een gratis telefonisch consult aan.

Neem contact op

Bedrijfsfotograaf Gertjan Van Ginkel

Over Gertjan van Ginkel

Ik geloof dat ieder mens gezien, gehoord en geliefd wil zijn. In de praktijk zie ik dat er veel mensen zijn die zichzelf die kans niet geven. Als identity professional is het mijn missie jouw ware identiteit te onthullen door middel van fotografie. Ik geloof dat wanneer de maskers afgaan, we de mensen zijn die we willen zijn en mensen aanspreken die we aan willen spreken. Dat we onszelf gaan leren waarderen en een mooiere maatschappij vormen die meer de moeite waard is en draait om verbinding en echtheid.

Ik wil meer weten

Een greep uit onze partners

FrieslandCampina
Logo Natuurmonumenten
SalesCultuur
Logo AVH
IVE Communicatie
Logo Enercon
Logo CDA
Logo Groot Nieuws Radio
Logo Youth for Christ
Logo EO
Logo webvriend