Hero
×
Ga terug naar het overzicht

Wat AI betekent voor jouw foto’s

In deze blog neem ik je mee in de wondere wereld van Artificial intelligence.

Voor veel fotografen zal dit de nekslag worden na Corona.

1. CHATgtp

het wordt steeds completer

Dat bovenstaande foto nep is, dat begrijp je natuurlijk wel. maar zoals je ziet duurt het echt geen 2 jaar meer voordat dit soort beelden door een AI gegenereerd kunnen worden. De moderne fotograaf zal AI moeten gaan integreren in zijn werk, en zal de grootste meerwaarde kunnen leveren door middel van een specialiteit in hele goede portretten en beelden waar de mens nog centraal staat.

Hiermee bedoel ik natuurlijk dat het belangrijk is voor bedrijven dat hun eigen mensen in beeld zijn, want stel nou dat je allerlei ai-generated foto’s hebt, en dat wanneer mensen de zaak opkomen, ze hele andere mensen zien?! dat wordt natuurlijk feeest.

Gelukkig is de mens mijn specialiteit

2. Portretten in een handomdraai

voor 2 tientjes 40 portretten in je inbox

Dit is al realiteit, de goede fotograaf kan wel van geluk spreken, want AI kan geen ziel vastleggen, en dat is essentieel voor het vastleggen van sterke portretten.

Zoals je ziet zijn we er nog niet.. maar wie weet hoe lang het nog duurt.

3. Gebruik het in je voordeel

AI kan in veel manieren je bedrijf verrijken. van het schrijven van waardevolle blogs, genereren van simpele video’s en social media content, maar zeer binnenkort kan het ook het eerste contact met je potentiële klanten aan. Kortom, it’s here to stay. Spring jij op de trein?

Ik wil je van harte helpen met je eerste stappen.


Ga terug naar het overzicht

Waarom zoek jij een fotograaf?

Als fotograaf is het mijn taak om ervoor te zorgen dat mensen bij je willen kopen. Ik maak het niet aantrekkelijker dan het is, maar zorg ervoor dat gezien wordt wat gezien moet worden. Namelijk wat jou bijzonder maakt. Dat is namelijk de reden dat mensen bij je aanhaken… je kent het wel: Mensen kopen bij mensen.

Zoek jij goede foto’s die voor je gaan werken? Vraag dan een gratis telefonisch consult aan.

Neem contact op

Bedrijfsfotograaf Gertjan Van Ginkel

Over Gertjan van Ginkel

Ik geloof dat ieder mens gezien, gehoord en geliefd wil zijn. In de praktijk zie ik dat er veel mensen zijn die zichzelf die kans niet geven. Als identity professional is het mijn missie jouw ware identiteit te onthullen door middel van fotografie. Ik geloof dat wanneer de maskers afgaan, we de mensen zijn die we willen zijn en mensen aanspreken die we aan willen spreken. Dat we onszelf gaan leren waarderen en een mooiere maatschappij vormen die meer de moeite waard is en draait om verbinding en echtheid.

Ik wil meer weten

Een greep uit onze partners

FrieslandCampina
Logo Natuurmonumenten
SalesCultuur
Logo AVH
IVE Communicatie
Logo Enercon
Logo CDA
Logo Groot Nieuws Radio
Logo Youth for Christ
Logo EO
Logo webvriend